fredag 5 oktober 2012

Detalj ur en av mina målningar.
Oktober och Öppet hus i ateljén. Konst i Roslagen. I Roslagens famn....mina målningar andas inte skärgård men möjligen en aning "trolsk" skog eller fantasins obegränsade naturupplevelser och organiska rum.
Analys är svårt och ibland onödigt. Men det analytiska och experimentella är en del av hur jag tänker, växer och utvecklas. Ibland vet jag var jag vill i mina bildskapande experiment, men ibland är det bara en upptäcksresa. Konsten behöver inte ens ha en mening, om det finns någon mening så kan det ju lika gärna ligga i själva skapande processen där bilden eller objektet bara är ett minne av händelsen.
Konstverk måste absolut inte avskräcka, provocera eller lämna dig ensam att gråta över allt förskräckligt som händer i världen. Konstverket kan ge dig njutning eller glädje och fantastiska tankar om  möjligheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar